Job-ul sezonier de barman sau chelner pe litoralul mării negre le face cu ochiul multor tineri. Știu că vor lucra mult, dar speră ca la final de vară să tragă linie și să aibă ceva bani puși deoparte.
Un restaurant din Mamaia este în căutare de barman, ospătar și ajutor de ospătar. „Dacă ești talentat, pasionat să lucrezi în cadrul unui restaurant și cauți noi oportunități, te așteptăm în echipa restaurantului nostru”, scriu reprezentanții localului pe un site de job-uri.
Viitorii angajați vor avea următoarele responsabilități:
Conform anunțului postat pe site-ul de locuri de muncă jooble.org, angajatorul promite următoarele lucruri:
Dincolo de aceste promisiuni, angajatorul spune că viitorii angajați ai terasei vor fi plătiți în funcție de experiență.
Sunt promise lefe lunare între 2.500 șio 4.500 de lei.
„Bucătarii români sunt foarte buni, dar sunt foarte dificili. Eu nu mai am nervi. Când văd lucrurile macro și vreau să mă extind, nu mai am timp de fițe și figuri. Eu am timp doar de profesionalism, atât. Eu am negociat cu tine un salariu, niște condiții. Eu mi le respect și dacă sunt plecat în Sri Lanka, tu de ce nu ți le respecți cât sunt plecat. Nu muncesc, stau la țigări … românisme. Ei, uite, bucătarii din Sri Lanka nu știu de românisme. Ei muncesc”, spune Paul Nicolau, cunoscut de fanii restaurantului Taverna Racilor ca Pescobar.